Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

Editorial: Ηχορύπανση

Πηγή:http://www.automotopress.gr/showarticle.asp?ID=10645

Editorial: Ηχορύπανση

Η ηχορύπανση που τόσο της μόδας έχει γίνει τελευταία, αποτελεί πλέον ξενόφερτη παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας. Κάθε ελλιπής προσωπικότητα, που περνά απαρατήρητη, έχει βρει τον τρόπο να προσελκύει την προσοχή, είτε αυξάνοντας τα ντεσιμπέλ στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου, είτε κάνοντας τις απαραίτητες επεμβάσεις στο δίκυκλο, ώστε να παράγει το μέγιστο δυνατό θόρυβο.

Πρόκειται για μια ιδιότυπη τρομοκρατία στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, που βάλλει -όπως κάθε μορφής τρομοκρατία- μόνο κατά των πολιτών. Ποιος θυμάται ή γνωρίζει ότι αυτό αποτελεί παράβαση των διατάξεων; Το θυμάται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης; Μήπως το θυμούνται αυτοί που έχουν υπογράψει για την προμήθεια των μηχανημάτων που μετρούν την ένταση του ήχου; Το θυμάται η Ελληνική Αστυνομία; Δεν φαίνεται να το θυμάται κανείς.
Οι μόνοι που το θυμούνται είναι οι Έλληνες πολίτες που έχουν πληρώσει για την προμήθεια των μηχανημάτων, αλλά τους ξυπνά μέρα μεσημέρι ή τα άγρια χαράματα ο νταλκαδιασμένος νεαρός, που έχει βάλει ένα κλαψιάρικο “τραγούδι” και θεωρεί ότι όλη η κοινωνία είναι υποχρεωμένη ν’ ακούει τη δική του επιλογή.
Δεν ευθύνεται όμως, ούτε ο πολίτης (φυσικά), ούτε ο νταλκαδιασμένος πιτσιρικάς, ούτε και το αλάνι με τη μηχανή που ακούγεται σαν συγχορδία τρακτέρ. Η ευθύνη ανήκει ολόκληρη στον αδιάφορο υπουργό Μεταφορών και στον «εκτείοντα ποινή» υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Ανήκει όμως, και στα όργανα της Τάξης. Διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας που θα κάνει παρατήρηση στον υφιστάμενό του, επειδή έπιασε κάποιον για παραβίαση της κοινής ησυχίας… Τα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο διαδηλώσεις ξέρουν να κάνουν, πλέον; Μόνο περισσότερα χρήματα ξέρουν να ζητούν; Τη δουλειά τους τη γνωρίζουν;
Διότι, δεν μπορεί να τα φορτώνουμε όλα, μόνο στην πολιτική ηγεσία και την ηγεσία της Αστυνομίας. Ο αδιάφορος αστυνομικός που φροντίζει να κάνει τον καμπόσο μόνο στους νομοταγείς πολίτες, διότι ξέρει ότι εκεί “τον παίρνει”, έχει κι αυτός τις ευθύνες του. Και είναι συγκεκριμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: